Van Andriessen tot Van Zutphen – honderd erflaters tussen Vecht en Eem

Titel: Van Andriessen tot Van Zutphen
Ondertitel: Honderd erflaters tussen Vecht en Eem
Auteur: diversen
ISBN: 9789492055095
Jaar van uitgave: 2015
Uitgever: Nabij Producties Nijkerk
Uitvoering: 144 pagina’s, paperback, full color
Prijs: in prijs verlaagd naar 7,95 (i.p.v.) 17,50

Het prachtige gebied tussen Vecht en Eem is de nalatenschap van vele generaties vóór ons.
De meeste mensen die onze streken vorm gegeven hebben, kennen we niet eens bij naam en toenaam. Neem de erfgooiers die meer dan tien eeuwen lang het Gooi bewerkt hebben. Of de noeste ontginners van de Vechtstreek en Eemland.

Van de mensen die we wel goed kennen, zijn er in dit boek honderd bij elkaar gebracht. Met een knipoog naar het beroemde boek van Jan en Annie Romein, Erflaters van onze beschaving, hebben wij hen Erflaters tussen Vecht en Eem genoemd. De eersten die we bij naam en toenaam kennen, leefden in de 8e eeuw; de meesten stammen uit recente tijden.

Deze bundel geeft een kijkje in het leven van de erflaters, afkomstig uit alle plaatsen tussen Vecht en Eem, en hun betekenis voor ons gebied. Het is een heel gevarieerd gezelschap. Er komen kunstenaars, docenten en wetenschappers langs. Er worden mensen geportretteerd uit het godsdienstig leven en uit bestuur en politiek. Er is ook aandacht voor vesting- en kastelenbouwers en voor mensen uit het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dan zijn er nog de erflaters uit de wereld van natuurbescherming, architectuur en het bedrijfsleven en natuurlijk ook belangrijke vertegenwoordigers van het sociale leven.

Het boek opent, alfabetisch, met de musicus Cees Andriessen en eindigt met Ome Jan van Zutphen, een zonnestraal in het Gooi.

Bestel deze titel via onze verkoopafdeling: verkoop@nabijproducties.nl.

Geplaatst in Producties.