Merit Roodbeen

_MLF3352 kopieBoeken zijn mij als het ware met de paplepel ingegoten. Mijn ouders hadden een boekhandel in Nijkerk en de geur van boeken, van bedrukt papier, bezorgt mij nog altijd direct een gelukkig gevoel.

Boeken en taal hebben van kind af aan mijn interesse gehad. Naast en na mijn studie Nieuwgriekse Taal en Letterkunde heb ik diverse boeken geschreven in opdracht van uitgeverijen en heb ik redactiewerk gedaan voor een kinderboekenuitgeverij, tot ik op een gegeven moment de boekhandel van mijn ouders overnam. Daar was ik verantwoordelijk voor de inkoop en de administratie en heb ik vele mensen in het boekenvak leren kennen. Ook leerde ik veel uitgeverijen, vertegenwoordigers en fondsen kennen, van literair tot non-fictie of op het gebied van kinderboeken. De lijnen in het boekenvak zijn mij dan ook heel vertrouwd.

Na mijn boekhandelstijd ging ik aan de slag bij een uitgeverij, waar ik de kans kreeg om alle facetten van het uitgeven te leren. Dat heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat ik al deze taken nu zelfstandig, vanuit Nabij Producties, kan uitvoeren. Boeken hebben mijn hart, ik zie de schoonheid van vrijwel elk boek en ben erg dankbaar dat ik van mijn passie mijn beroep heb kunnen maken.

Ik kan van dienst zijn bij de volgende werkzaamheden:
-> begeleiden tijdens het schrijven (meelezen van manuscripten)
-> redactie- en correctiewerk
-> beeldredactie en klaarmaken voor opmaak
-> drukwerkvoorbereiding en drukwerk zelf
-> uitgeven van boekprojecten
-> vertalingen Nieuwgrieks-Nederlands

Interesse? Neem contact met mij op via m.roodbeen@nabijproducties.nl of via 06-21171329.