Twee broers, één missie: Cawton

Titel: Twee broers, één missie: Cawton
Ondertitel: De verzetsactiviteiten van Henk en Luuk van Loenen
Auteur: Gerard van Loenen
ISBN: 9789492055781
Verschenen: mei 2020
Uitgever: Gerard van Loenen
Uitvoering: 228 pagina’s, gebonden, genummerde oplage

De broers Henk en Luuk van Loenen namen, toen de Tweede Wereldoorlog begon, al snel het besluit om zich te verzetten tegen de Duitsers. Al in het eerste oorlogsjaar werd begonnen met het verzamelen van wapens, en van lieverlee raakten beide broers verder betrokken bij het verzet.
De zoon van Henk van Loenen, Gerard van Loenen, dook in de archieven om de sporen van zijn vaders verzetsactiviteiten na te gaan. Hij vond meer dan hij verwacht had en reconstrueerde hoe de organisatie Cawton – opgericht door Henk van Loenen – betrokken was bij het verstrekken van militaire inlichtingen aan de geallieerden, maar ook bij de vele crossings over de Waal, Rijn en door de Biesbosch, waarbij geallieerden vanuit bezet gebied weer naar bevrijd gebied werden gebracht. Beide broers hebben op die manier, met gevaar voor eigen leven, een bijdrage geleverd in de strijd tegen de bezetter.

Dit boek is door Nabij Producties gemaakt in opdracht van Gerard van Loenen. Het is bij hem te bestellen via de mail: gerardvanloenen@outlook.com.

Geplaatst in Producties.