De zuster van mijn moeder – Afscheid van een generatie

omslag-zuster-van-mijn-moeder-hrTitel: De zuster van mijn moeder
Ondertitel: Afscheid van een generatie
Auteur: Ineke Kievit-Broeze
ISBN: 9789492055316
Jaar van uitgave: 2016
Uitgever: Nabij Producties Nijkerk
Uitvoering: 504 pagina’s, paperback met flappen
Prijs: in prijs verlaagd, nu slechts 12,50!

Enkele weken na de dood van haar tante erft Ineke Kievit een sansevieria en een grote verzameling brieven. De brieven bieden haar een fascinerende ingang in het verleden van haar familie, een verleden waarin een boerengezin centraal staat waar twaalf kinderen worden geboren – maar waarvan er zes bij de geboorte of op jonge leeftijd zullen sterven.

Dit boek neemt de lezer mee op de zoektocht naar wat deze trieste gebeurtenissen voor het gezin betekend hebben, en hoe de ouders en de andere kinderen – vooral de zussen Dien, Zus en Jannie – ze verwerkt hebben. Soms lijkt het op een detective: welke omstandigheden en factoren hebben geleid tot deze drama’s?

Tegen een gereformeerde achtergrond waarin ook ruimte ontstaat voor vrijzinniger opvattingen, komen vele internationale en geopolitieke ontwikkelingen aan bod.
Het meeslepende verhaal van deze familie beslaat zo’n 100 jaar en speelt zich af in de Hollandse dorpen Hellendoorn, Ommen, Lemele, Alkmaar en Wolfheze. Maar het gaat veel verder dan Nederland. Tante Dien maakte deel uit van het vrouwenkorps van het KNIL en vertrok daarvoor naar Indië, reisde onder andere naar Nieuw-Guinea, maar ook naar Kenia, Ierland en Uganda, waar ze vaak haar handen uit haar mouwen stak en van grote waarde was voor de plaatselijke bevolking.

Ineke Kievit-Broeze studeerde sociologie en is organisatieadviseur en coach. Ze publiceerde al eerder op haar vakgebied, waaronder de bestseller Effectief Tijdbeheer, zin geven aan de tijd van je leven.
Dit is haar eerste non-fictie roman.

Een uitgebreide en mooie recensie van het boek vindt u hier: recensie uit Onderweg – Marnix van der Sijs.

Kijk hier naar het verhaal achter dit boek: videofilm De Zuster van mijn Moeder

Van ‘De zuster van mijn moeder’ is nu ook een luisterversie gemaakt, kijk op de pagina van passendlezen.nl.

Bestel deze titel via onze verkoopafdeling: verkoop@nabijproducties.nl.

Geplaatst in Producties.