Op weg – Zes eeuwen weggebruikers tussen Amersfoort en Apeldoorn

Titel: Op weg 
Ondertitel: Zes eeuwen weggebruikers tussen Amersfoort en Apeldoorn
Auteur: Gerjan Crebolder
ISBN: 9789492055866
Verschenen: december 2021
Uitgever: Nabij Producties Nijkerk
Uitvoering: 224 pagina’s, gebonden
Prijs: 20,00

We maken allemaal elke dag gebruik van wegen. Sommige wegen zijn al eeuwenoud, en het is boeiend om te bedenken wie onze voorgangers waren die zich in lang vervlogen tijden voortbewogen over diezelfde weg die we nu nog kennen.
Zo’n eeuwenoude weg is de rijksweg Amersfoort-Apeldoorn, een weg die ooit een hessenweg was, een postweg, maar ook een pelgrimsweg voor gelovigen die op bedevaart gingen naar Maria ter Eem in Amersfoort. En het was een koninklijke weg: nogal wat koninklijke hoogheden verplaatsten zich over de rijksweg van en naar paleis Het Loo. De weg bleek ook een levensader voor de dorpen en steden waar hij doorheen liep, zoals Hoevelaken, Terschuur en Voorthuizen.

Voor iedereen die in de buurt van de weg Amersfoort-Apeldoorn woont, of de weg kent als toerist of recreant, biedt dit boek een doorkijk naar het verleden. Laat u verrassen door de verhalen en achtergronden over de vele en bijzondere weggebruikers die u voor zijn gegaan!

Gerjan Crebolder (1947) woont vanaf zijn vijfde jaar in Barneveld en was in die gemeente vanaf 1977 tot aan zijn pensionering in 2007 gemeentearchivaris. Naast zijn werk schreef of werkte hij mee aan ruim zeventig boeken, brochures en catalogi. Bij Nabij Producties verscheen van zijn hand ‘Barneveldsch fabrikaat‘.

Bestel deze titel via onze verkoopafdeling: verkoop@nabijproducties.nl.

Geplaatst in Producties.