De Wormshoef – waar helden zwegen

Titel: De Wormshoef
Ondertitel: Waar helden zwegen
Auteur: Henrico Hendriksen
ISBN: 9789492055903
Verschijnt: april 2022
Uitgever: Nabij Producties Nijkerk
Uitvoering: 208 pagina’s, gebonden
Prijs: 20,00

Van eind oktober 1944 tot half april 1945 was in ‘Villa de Wormshoef’ in Lunteren de beruchte SD (Sicherheitsdienst) gevestigd. Zij had in de villa een zogenaamde ‘Aussenstelle’, een buitenpost en noodgevangenis. Samen met de Landwacht was de SD verantwoordelijk voor verschrikkelijke martelpraktijken en mishandelingen tijdens de verhoren van honderden verzetsstrijders. Slechts een enkele gevangene slaagde erin te ontsnappen, een aantal heeft de oorlog niet overleefd. Anderen zijn vrijgelaten of weggevoerd naar verschillende concentratiekampen en gevangenissen.

In dit boek worden de gebeurtenissen die te maken hebben met de Wormshoef als een dagboek beschreven: de arrestaties, de verhoren, de ontsnappingen en de fusillades, waarbij alle rauwe feiten worden benoemd. Maar ook de mooie momenten van strijdlustigheid en saamhorigheid worden beschreven. Zo ontstaat een compleet beeld van de gebeurtenissen in deze periode en van de heldenmoed van de verzetshelden die er gevangen zaten.

Henrico Hendriksen schreef dit boek als een eerbetoon aan de mensen die in de Wormshoef gevangen zaten omdat ze in opstand kwamen tegen de bezetter. Omdat elke naam telt…

Van deze titel is na enkele weken een tweede druk verschenen. Alle wijzigingen die in de tweede druk zijn opgenomen, vindt u in bijgaande pdf.

Bestel deze titel via onze verkoopafdeling: verkoop@nabijproducties.nl.

Geplaatst in Producties.