De erfenis van ridder Fulco

Titel: De erfenis van ridder Fulco
Ondertitel: het ontstaan van het dorp Maarsbergen
Auteur: Herman Postema
ISBN: 9789492055668
Jaar van uitgave: 2019
Uitgever: Nabij Producties Nijkerk
Uitvoering: 136 pagina’s, paperback, met uitklappagina
Prijs: 19,95

Voor een kleine plaats als Maarsbergen is er door de eeuwen heen tamelijk veel geschreven over de geschiedenis van dit dorp. Hoewel dorp, eigenlijk was het niet meer dan een verzameling boerderijen, waar in de laatste 200 jaar wat huizen bij zijn gekomen. En toch kan het bogen op een roemrijke geschiedenis. Behorend tot de geestelijke goederen, eigendom dus van de kerk, is er over de voor-reformatorische tijd veel historisch materiaal bewaard gebleven. Onderzoek naar het Maarsbergen van voor 1500 daarentegen loopt al snel dood wegens gebrek aan bronnen. 

Om toch antwoorden te vinden heeft Herman Postema onderzoek gedaan naar álle inwoners van het dorp, waardoor hij de ontstaansgeschiedenis en de bewoningsgeschiedenis grotendeels heeft kunnen reconstrueren. Een geschiedenis die de moeite waard is om te lezen!

Herman Postema is werkzaam als projectleider archieven bij het Regionaal Historisch Centrum Zuidoost Utrecht. Hij publiceert geregeld over de geschiedenis van de dorpen op en rond de Utrechtse Heuvelrug.

Bestel deze titel via onze verkoopafdeling: verkoop@nabijproducties.nl.

Geplaatst in Producties.