De dodendraad en andere belevenissen van Antoni Mulder, belastingambtenaar 1890-1963

Omslag dodendraadTitel: De dodendraad en andere belevenissen van Antoni Mulder, belastingambtenaar
Auteur: Antoni Mulder
ISBN: 9789492055415
Jaar van uitgave: 2017
Uitgever: Nabij Producties
Uitvoering: 212 pagina’s, paperback
Prijs: 20,95

Na een aantal jaren in het leger gediend te hebben begon Antoni Mulder in 1916 aan zijn loopbaan als belastingambtenaar. Zijn eerste standplaatsen waren in Zeeland, aan de grens met België. Hij had daar te maken met de zogenaamde ’dodendraad’, het hekwerk met 2000 volt dat moest voorkomen dat mensen de grens over gingen in de Eerste Wereldoorlog. In zijn memoires beschrijft Antoni Mulder daar indrukwekkend over.

Maar ook in zijn verdere carrière, waarin hij opklom van commies naar hoofd-verificateur, maakte hij vele bijzondere dingen mee op het gebied van smokkelhandel en belastingontduiking. Zijn verhalen daarover geven een prachtig inkijkje in het reilen en zeilen van de belastingdienst in de eerste helft van de vorige eeuw, waarbij het er vaak spannender aan toeging dan menigeen zou verwachten.

Antoni Mulder maakte beide wereldoorlogen van dichtbij mee. Zijn levensverhaal laat heel mooi zien hoe het leven in de vorige eeuw veranderde, een tijd die ver weg lijkt maar slechts enkele generaties van ons verwijderd is.

Bestel deze titel via onze verkoopafdeling: verkoop@nabijproducties.nl.

Geplaatst in Producties.