Verdwenen bedrijven in Nijkerk en Nijkerkerveen

Omslag Verdwenen bedrijven LR Titel: Verdwenen bedrijven
Ondertitel: in Nijkerk en Nijkerkerveen
Auteurs: Raymond Beekman en Maranke Pater
ISBN: 9789492055170
Jaar van uitgave: 2015
Uitgever: Nabij Producties Nijkerk
Uitvoering: 192 pagina’s, harde kaft
Prijs: 9,95 (afgeprijsd van 24,95!)

In de jaren voor en na de Tweede Wereldoorlog waren er in Nijkerk en Nijkerkerveen heel wat grote en beeldbepalende bedrijven gevestigd. Nijkerk, prachtig gelegen aan de haven, was een belangrijke doorvoerplaats naar grote steden en afzetmarkten.

Veel van deze bedrijven, die ooit resideerden in het kloppende hart van het centrum, zijn er niet meer. Sommige panden, zoals die van melkfabriek de Eendracht en de Zaanlandsche cacaofabriek – in de volksmond ‘de T.O.C.’ genoemd – hebben nu een totaal andere functie gekregen. Van anderen rest alleen nog een straatnaambord, dat naar een roemrucht verleden verwijst.

In dit boek krijgt u een kijkje in dat verleden door portretten van ruim twintig bedrijven die nu verdwenen zijn. Denk aan Tijsseling, de Gruno, Ten Bokkel Huinink, de Wabo en de Bedo, of aan Eierhandel Staal en Callenbach. Ieder hoofdstuk is opgetekend uit verhalen van direct betrokkenen, van oud-werknemers tot directeuren. Ieder met zijn eigen kijk op het verleden en de producten die verwerkt werden.

Het levert een prachtig overzicht op van een geschiedenis waar Nijkerk trots op mag zijn!

Bestel deze titel via onze verkoopafdeling: verkoop@nabijproducties.nl.

Geplaatst in Producties.